Samsun'lulara şehirde ilk önce gidilecek 3 restoran ismi sorun, ilk 3 içinde mutlaka Öz Terme Pide'nin ismi geçecektir. Samsun merkezde Atatürk Heykeli karşındaki "Öz Terme Pide" salonundayız.
Terme Pidesinin diğer bölgelerdeki pidelerden ayırt edici özelliği açık olarak kara fırında pişirilmesi, malzemesinin bol olması, kıymalı pidenin içine kavrulmuş kıyma ve soğan dışında bir şey kullanılmamasıdır.
Kıymalı pidenin içinde soğan ve kavrulmuş kıyma kullanılmış. Diğer yöreler ait kıymalı pide içlerinde kıyma çiğden, iç harcına da domates, yeşil biber kullanılıyor. Hamur son derce ince ve lezzetli. Zaten önemli olan pidede hamurun ince olması çok önemli. Hamur kalın olunca börek yemiş gibi oluyorsunuz.
Kıymalı yumurtalı açık pide, yumurta beyazı pişmiş, sarısı pişirilmeden geldi masamıza.
Hamur yine çok ince açılmış ve gevrek.
Kaşarlı kavurmalı pide
Post Top Ad
Your Ad Spot
Post Top Ad
Your Ad Spot
Author Details
Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder